Перфектен френски маникюр

Френски маникюр

Кратка история: първи сведения за маникюра са открити в Индия, отпреди 5000 години, където са използвали къна за направата му. Френският маникюр възниква през 1800 г. и става хит в салоните за красота. От 1920 – 30 г. придобива особено голяма популярност, след като бива възприет в артистичните среди за модна тенденция по целия свят.

Как да направим перфектен френски маникюр?

Подготовка на ноктите: отстранете стария лак с памучен тампон, напоен в лакочистител, накиснете за 2-3 минути ноктите на ръцете си в купичка с топла вода с добавени 10 капки етерично масло от мента. Това ще омекоти кожичките и ще направи ръцете нежни.  Внимателно избутайте кутикулите с портокалова шпатула. С картонената пила придайте желаната форма и дължина, като важно правило е пиленето да се прави само в едната посока.

Нанасяне на покрития: нанесете първо един слой мултивитамини за заздравяване на ноктите, след това лакирайте с прозрачен лак за база, като започвате от палеца, правилото е всеки слой да бъде нанесен с три четки – в средата, от ляво и от дясно, уверете се, че е изсъхнал.  Нанесете основен лак по цялата площ на ноктите – бежов цвят или розово, отново се уверете, че е изсъхнал добре. С бял лак нарисувайте желаната лентичка върху края на ноктите в подходяща форма и дебелина, оставете да изсъхне. Нанесете финиш слой на целият си нокът – прозрачен топ лак, за да запечата маникюра и придаде сияещ ефект на ноктите.

Корекции: при зацапване на кожата около ноктите, можете да почистите с клечка са уши натопена в лакочистител.

Важно: лаковете за нокти не се разбиват във въздуха, защото се получават въздушни мехурчета и лакирането става на шупли. За целта хванете в дланите си шишенцето и нежно раздвижете ръцете си.

Френският маникюр е много подходящ за къси нокти и за нокти, които имат умерена дължина.

курсове по маникюр и педикюр

Advertisements
Публикувано на маникюр, Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s