Мехенди, временни татуировки – дизайн и стилове

мехенди

Изкуството за рисуване с къна за украса на женското тяло Мехенди идва от Индийската култура и традиция още от древни времена. Неотменен ритуал за булката в Пакистан, Африка, Азия и Индия, една от най-приятните процедури преди сватбеното тържество.

Мехенди е апликация на рисунки и временни татуировки с къна Henna. Различаваме няколко стилове и дизайни:

1. В Близкият Изток – апликират се флорални мотиви, наподобяващи текстилени шарки, живопис, арабски текстове, дърворезба и не се следва точен шаблон.

2. Северно-Африкански стил – обикновено се следват естествените извивки на кожата на ръцете и краката, като се групират в геометрични мандали или наподобяващи цветя мотиви.

3. В Индия и Пакистан – рисунките с къна обхващат цялото тяло, може да се създаде илюзия за чорапи или ръкавици, които са съставени от линии, капки или малки фигурки по шаблон.

4. В Индонезия и Южна Азия – този дизайн е смесица от стиловете от Близкия Изток и Индийския стил с блокове от цветя на върха на пръстите на ръцете и краката.

В последно време и четирите вида дизайн намират популярност навсякъде в салоните за красота, като за момента са дообогатени с новите Селтик дизайн и китайски символи.

Предоставяма няколко прекрасни идеи за илюстрирне на видовете стилове за рисунки и временни татуировки вдърху женското тяло. С тях можете да украсите всяка жена, независимо от повода, но не забравяйте да съчетаете рисунката с аксесоарите и облеклото.

Важно: използвайте само натурална къна, индийска или арабска. Никога не добавяйте боя за коса в сместа – води до алергичен шок и изгаряне!

Запомнете: оригиналната къна henna е със зелен цвят, добива се от растения и е безвредна за вашето здраве.

www.blenda.dir.bg

Advertisements
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s