Озон терапия

В нашият учебен център правиме процедури с озон и озонираме вода, масажни мехлеми, кремове и козметични продукти.

Озонът изглажда не само възрастовите и мимическите бръчки, но и по-груби белези.
С микроскопична игличка се вкарва озон под кожата, в резултат на което се усилва микроциркулацията, обновяват се клетките, стимулират се обменните процеси в тях, старите клетки се разрушават. Благодарение на озона се предотвратява окислителният стрес, засилва се защитният механизъм на клетките и се неутрализира разрушаващото действие на свободните радикали. При това се стимулира синтезът на колаген и еластин и се възстановява естествената способност на кожата да задържа влагата. Озонът премахва отоците и торбичките под очите.

Озонът помага при лечението на отпусната кожа – двойна брадичка, целулит. .
Когато в проблемната зона подкожно се вкара озоно-кислородна смес, кръвообращението в тъканите се подобрява. Често тази процедура се съчетава с масаж с озонирано масло. Ако системно се вкарва озон, хормоналният баланс и обмяната на веществата се възстановяват, изчезват последствията от стреса, които също нарушават работата на клетките. Озонът не само активизира мастния обмен, но и задвижва механизма на естественото преработване на собствените запаси от енергия, които представляват мастни отлагания. При това кожата не провисва, а точно обратно, става по-гъвкава, еластична, нормализира се структурата на съединителната тъкан.

Озонът лекува варикозната болест. .
Вкараният в капилярната мрежа чрез инжекции озон измества кръвта от увредените съдове, превръщайки се в кислород, слепва стените. По-нататък кръвта, обогатена с кислород, тече по вената, нормализира обменните процеси в тъканите, повишава еластичността на вените, възстановява ги отвътре. Добри резултати от лечението се наблюдават при първите прояви на болестта като разширени подкожни вени и капиляри. След озонотерапия стените на вените се повреждат по-малко.

Озонът лекува възпаления на кожата, премахва сърбежа и дезинфектира раните. Съчетавайки подкожните инжекции, маски и масаж с озониран зехтин, може да се очисти кожата и да се възстановят обменните процеси в клетките. При това озонът действа положително не само на кожата, но и на целия организъм.

Озонът се използва при алопеция .- възстановявайки хормоналния фон, белтъчния, мастния обмен, озонът подобрява обменните процеси, включително и в клетките, хранещи фоликула на косата. Това го предпазва от отмиране и като последица – от оплешивяване.

курс по „Козметика“

 

Advertisements
Публикувано на алтернативно лечение. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s