Козметични грижи за старееща кожа

bdrКозметична профилактика на стареенето на кожата

Грижейки се за кожата си днес, ние мислим за нашето бъдеще. Човек с хубава кожа изглежда прекрасно във всяка възраст. Правилните методи са способни кардинално да подобрят външния вид. Подборът на средства е в съответствие с индивидуалния тип кожа. Един от най-ефективните методи в профилактиката на стареенето на кожата и корекцията на възрастовите изменения в условията на козметичните салони е така наречената козметична мезотерапия, представена чрез метода Beauty Defect Repair BDR. Това е алтернативен метод за тези, които категорично са против инжекциите. Същността на метода е неинвазивна иглена микроперфорация, която се прилага плътно по-цялото лице, околоочен контур, шия и деколте, за разлика от инжекционната мезотерапия, чието приложение е локално само в проблемните зони. BDR е комплексен метод с въздействие върху всички основни нива на кожата.

Ефектът е близък до медицинския, а резултат се постига още след първата терапия. Системата BDR комбинира широк спектър от ефекти и механизми за обновяването на кожата и подобряване на контура на лицето. За разлика от конвенционалната мезотерапия (прилагана само от дерматолози и козметолози) BDR е лицензиран в световен мащаб за приложение в козметичните центрове. Методът е ефикасен, без странични ефекти и не уврежда клетките и капилярите. На практика това е безрискова и безкръвна мезотерапия с медицински резултати.

Методът е насочен към три основни нива на въздействие:
Етап 1. За да се увеличи пропускливостта на кожата е необходимо да се снеме горния слой на епидермиса, който служи като бариера. Методът включва нова комбинирана пилинг система, която е съставена от биологичен пилинг и апаратен микропилинг.

Биологичният пилинг се извършва с продукти (Re-action deep, natural), съдържащи фруктови и гликолови киселини с повишаваща се концентрация според броя на процедурите. За разлика от химичните пилинзи, които са агресивни към кожните слоеве, биологичният пилинг Re-action natural и Re-action deep не разрушава кореноцитния слой на кожата и не нарушава клетъчната структура. Води до постепенно ‘излющване’ на кожата, дълбочинно почистване и видимо намаляване на несъвършенствата. Повишава автохидратационните механизми, стимулира и ускорява деленето на клетките, регулира мастната секреция. Кожата става по-гладка и изглежда по-млада. Използва се без риск и през летния период. Прилага се по целото лице, околоочен контур, шия и деколте.

Биологичният пилинг ‘разбива’ слепващото вещество в роговия слой и подготвя епидермиса за следващия механичен пилинг.
1.2. Апаратният микропилинг Profipeel е специално разработен релефен накрайник, който гарантира равномерен и безопасен механичен пилинг. Поради специфичното движение, с което се изпълнява пилинга, се отстраняват мъртвите кожни клетки и се осигурява по-добра абсорбция на активните съставки от продуктите, прилагани в последствие. Има ефект на микродермоабразио. Използва се и за суха, чувствителна и куперозна кожа.

Етап 2. Перфорация на кожата. Използват се патентована ръкохватка и специална иглена система в комбинация с филъри от ново поколение – хиалуронова киселина, botox-like филър за локално попълване на бръчки и завършащ крем-коктейл от подмладяващи съставки. Хиалуроновата киселина (продукт Re-charge N) е със специална структура с изключително малки нано-молекули и нанесена върху кожата след микроперфорацията прониква до по-дълбоките кожни нива.

2.1. Микроперфорация XL.

На дръжката на апарата за мезотерапия е прикрепена специална приставка със стерилни микроигли. Посредством нея се правят около 60 000 микроперфорации по цялото лице, шия и деколте. За разлика от инжекциите за попълване на бръчки, които имат предимно локално действие, методът BDR е еднакво ефикасен за цялото лице, шия и деколте. Това означава, че активните съставки от прилаганите продукти попиват навсякъде в кожата и подобряват общия й вид, регенерират цялостно структурата й, намаляват атрофичните проблеми и подобряват тонуса и еластичността. Терапията не поврежда кръвоносните съдове, а процедурата е абсолютно безболезнена и безопасна и дори притежава укрепващ съдовете ефект. Основният филър, които се използва тук, е хиалуронова киселина и освен дълбоката хидратация, резултатът е и силен лифтинг ефект. (Продукт Re-charche с Push-up ефект)

3. Етап 3. Система за микромасаж на ниво клетка, мускули и укрепване на връзките между кожа и подкожни слоеве с цел стягане на съединителната тъкан, повишаване на еластичността и като резултат постигане на лифтинг ефект. Напрежението на кожната повърхност отслабва и кръвният поток се активира. Вибрационният масаж отпуска слепената клетъчна структура, което води до подхранване на кожата.

След колко терапии ще постигнем видим ефект?

Клиентите не разполагат с много време и търпение. Те искат видими резултати още с първата терапия. Методът BDR осигурява тази възможност – след първата терапия разликата в изгледа на кожата е видима. Ефектът нараства в следващите дни при условие, че клиентът продължава да използва в къщи продуктите за домашна употреба – в този случай действието им се натрупва и ефектът се увеличава и след посещението в студиото. Терапия сама по себе си е много приятна. Най- добър резултат се получава след четири процедури в рамките на един месец, по една седмично, последвани от 4 – 6 поддържащи, по една месечно.

Силни страни на метода: Целогодишен; Комбиниран – въздейства комплексно върху кожата на лицето, околоочния контур, шията и деколтето; Безболезнен; Стяга овала на лицето, Може да се комбинира с козметични хирургични процедури като подобри състоянието на кожата преди процедурата и запази ефекта й след нея.

Сред целия арсенал от средства и методи, способни да сътворят чудо и да направят всяка жена неотразима, методът Beauty Defect Repair е оптимален синтез между мануална терапия и съвременна технология. Tова е система от уред, техники и продукти, която съчетава цялостната грижа за здрава и млада кожа с възможностите на пластичната хирургия за подобряване и обновяване контура на лицето.

Източник: Хайку в зелено

Advertisements
Публикувано на Козметика, козметични грижи и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s